سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پاکدامنى زیور درویشى است ، و سپاس زینت توانگرى . [نهج البلاغه]

آسمان

 
 
برنامه نویسی(دوشنبه 86 اردیبهشت 24 ساعت 1:40 عصر )
برنامه نویسی بانکهای اطلاعاتی توسط اکسس

یک نرم افزار بانک اطلاعاتی که در Access ایجاد می شود به صورت یک فایل منفرد با پسوند mdb بر روی دیسک ذخیره میشود و از اجزای زیر تشکیل میشود.

1. Tables : جداول اطلاعاتی
2. Queries : پرس و جو ها
3. Forms : فرمها
4. Reports : گزارشها
5. Macros : ماکروها
6. Modules : ماژولها

1. Tables (جداول اطلاعاتی)

جداول اطلاعاتی حاوی مفیدترین اطلاعات به صورت جدولی یا سطری ستونی می باشند . هر سطر میتواند در بر گیرنده اطلاعات یک قلم کالا یا یک شخص خاص باشد که به آن یک رکورد می گویند .هر ستون یک جدول اطلاعاتی ، اطلاعات یک مشخصه خاص از آن رکورد را ذخیره میکند که به آن یک فیلد گفته میشود مانند نام شخص ، شماره پرسنلی یک کارمند و یا کد یک کالا.

2. Queries (پرس و جو ها)

توسط Queryها میتوان اطلاعات مورد نیازمان را از یک یا چند جدول اطلاعاتی استخراج کرد این کار از طریق انتخاب جداول اطلاعاتی حاوی اطلاعات مورد نظر ، برقراری ارتباط بین جداول ، انتخاب فیلدهای مورد نیاز از جداول انتخاب شده و اعمال شرطهای لازم روی فیلدها صورت میگیرد.

3. Forms (فرمها)

فرمها در واقع رابط بین کاربر و اطلاعات ذخیره شده در جداول اطلاعاتی میباشند . فرمها میتوانند توسط کنترلهای گرافیکی مانند جعبه متن ، جعبه لیست و دیگر کنترلهای موجود در جعبه ابزار Access اطلاعات مورد نظر ما را از جداول اطلاعاتی نمایش دهند . و یا امکان اصلاح و افزودن رکورد به جداول اطلاعاتی را فراهم آورند. لازم به ذکر است که هر فرم جهت انجام عملیات فوق روی داده ها از یک منبع داده استفاده میکند که منبع داده یک فرم را میتوان یکی از جداول یا پرس و جوهای موجود انتخاب کرد.

4. Reports گزارشها

توسط گزارشها میتوان اطلاعات استخراج شده از جداول اطلاعاتی را در قالب و شکل دلخواه بر روی کاغذ چاپ کرد .

5. Macros (ماکروها)

ماکروها با به کارگیری یک سری توابع قدرتمند از قبیل نوشتن اطلاعات در یک رکورد جدول اطلاعاتی ، فراخوانی اطلاعات از نرم افزارهای بانک اطلاعاتی دیگر ، ارسال اطلاعات به فرمتهای مورد نیاز برنامه های دیگر و غیره امکان انجام یک سری عملیات مهم را به سادگی و با سرعت زیاد فراهم میآورند .

6. Modules (ماژولها)

هر ماژول میتواند شامل یک یا چند تابع یا زیربرنامه باشد که به صورت اختصاصی Private یا عمومی Public تعریف میشوند همچنین ثوابت مورد استفاده در کلیه فرمهای برنامه را نیز میتوان در اینجا به صورت Public تعریف کرد مانند:

Public Const cotation=""""

این توابع را میتوان از درون فرمهای دیگر فراخوانی کرد و یا در پرس و جوها و ماکروها از آنها استفاده کرد توابع بر خلاف زیربرنامه ها همیشه مقداری را به عنوان خروجی به برنامه فراخواننده باز میگردانند . به عنوان مثال تابع زیر با دریافت تاریخ تولید و مدت اعتبار یک فراورده ، تاریخ انقضای آن را محاسبه و به برنامه فراخواننده برمیگرداند .

Public Function NextDate6(FirstDate As Variant, interval As Variant) As String
On Error GoTo Errhand
If Nz(FirstDate) = "" Then
NextDate6 =""
Else
Dim yy1, yy2, mm1, mm2, dd1 As String
Dim tm, vm, dy As Byte
yy1 = Left(FirstDate,2)
mm1 = Mid(FirstDate,3,2)
dd1 = Mid(FirstDate,5,2)
tm = interval + Val(mm1) - 1
vm = (tm Mod 12)
mm2 = Right("0" & Trim(Str(vm + 1)),2)
dy = (tm - vm) / 12
yy2 = Trim(Str(Val(yy1) + dy))
NextDate6 = yy2 & mm2 & dd1
End If
GoTo NoError
Errhand:
NextDate6 = ""
NoError:

End Function

در تابع فوق جهت نگهداری تاریخ از یک فیلد نوع Text با طول 6 استفاده شده است با این روش جهت نمایش تاریخ 850231 به صورت 85/02/31 میتوان خاصیت Input Mask مربوط به فیلد تاریخ یا کنترل نمایش دهنده این فیلد بر روی Form یا Report را به صورت 99/99/99 تنظیم کرد .



 
لیست کل یادداشت های وبلاگ?
 




بازدیدهای امروز: 0  بازدید

بازدیدهای دیروز:2  بازدید

مجموع بازدیدها: 2794  بازدید


» ?پیوندهای روزانه «
» اشتراک در خبرنامه «